Visa skriven av
Visa i
CAPTAIN BLACK BEARD - "S/t"
Eget, egen, 2011

CAPTAIN BLACK BEARD gjorde sin live-debut i oktober 2009 och har sedan dess enligt egen utsago lirat på de flesta av Stockholm klubbar. Deras självbetitlade debut släpptes 2011 och har tydligen fått lysande recensioner. Hur låter det då? Ja, enligt dem själva är det energisk, melodisk rock. Vad tycker jag om CAPTAIN BLACK BEARD undrar ni då?

Till killarnas fördel får jag säga att helhetsmässigt låter det som FOO FIGHTERS, men mycket mer melodiskt.

Till killarnas nackdel får jag säga att det låter väldigt tamt och smörigt. Det låter som mysig, radiovänlig papparock helt enkelt.

Texterna faller platt – lyssna på ”Rock Is My Life” och ”Summer Nights” till exempel. Sångarens röst är bra men saknar styrka och helheten känns mer som ett pubrock-band med för stora drömmar. Inget fel i att drömma om ett liv i rampljuset men det är bara inte kraftfullt nog. Dock tror jag med säkerhet att vi kommer att få höra mycket mer av CAPTAIN BLACK BEARD. Det är ju tyvärr den här sortens lama rock som massorna gillar i dagens förtappade musikvärld.

Plattan växer ju mer jag lyssnar och ja, jag diggar med efter ett tag men det betyder inte att den är bra. Det är på samma sätt som årets sommarplåga alltid fastnar i skallen på dig oavsett om du gillar den eller inte.

Förlåt grabbar, ni är inte dåliga men ni är heller inte bra. Jag vill ändå önska er lycka till. Tror jag...

Officiell webbplats

Av: Kristian Kotilainen
Publicerad: 2012-02-14