Visa skriven av
Visa i
JEFF SCOTT SOTO - "Damage Control"
Frontier Records, Cosmos Music Group, 2012

Jeff Scott Soto är kanske mest känd som sångare för sina insatser med Yngwie Malmsteen, TALISMAN och en kort sejour hos JOURNEY. Men han har betydligt många fler strängar på sin lyra än så. Jag tänker inte gå in på alla olika projekt men som soloartist har han inte nått lika stora framgångar som med ovan nämnda namn. Men det påverkar egentligen inte att mannen har en av de bästa rösterna i branschen. Sen att han är en frontman med energi som få är förunnat med är bara ett stort plus i kanten.

Så, hur låter mannen med rösten solo då? Ja, det är definitivt mer mainstream än vad TALISMAN någonsin var. Det är melodiöst. Plattan är tillrättalagd och har givetvis hitbaserade alster men som helhet tycker jag ändå att den känns hyfsat genuin och äkta. Och ja, det är som ni förstår, lättlyssnat.

Personligen skulle jag gärna se lite mer skit under naglarna för att få ett ruffigare sound. För min del hade det höjt betyget ett snäpp, så bra tycker jag att låtarna är. ”Krazy World” och grymma ”AfterWorld” är de låtar som kommer närmast lite skit under naglarna. Annars är ”If I Never Let Her Go” med sitt melodiösa midtempo en favorit och något snabbare ”Tears That I Cry” likaså. ”How To Love Again” är med sin stämsång helt suverän.

Med ”Damage Control” känns det som att Jeff Scott Soto mycket väl kan fortsätta stå på egna ben såväl som att bidra med sin stora röst och personlighet till något etablerat band som behöver en spark i häcken. Men det här håller hela vägen Jeff, keep up the good work!

Av: Magnus Ek
Publicerad: 2012-03-05