Visa skriven av
Visa i
ANTI-FLAG - "The General Strike"
SideOneDummy Records, PGM, 2012

"No justice in a legal system run by criminals
If you don’t like the court ruling then you shouldn’t be poor
Now, go die…"

Med denna 22 sekunder långa hardcore-pärla med föga uppmuntrande rader text, startar Pittsburgh kvartetten ANTI-FLAG sitt nionde album. Och sin vana trogen står de rakryggat och stolt upp i tolv spår för den lilla och svaga människan, medans de med förakt pekar finger åt kapitalism, nationalism, religiös fundamentalism och ett gäng andra -ismer. Förvisso bekänner de sig själva till en rad övertygelser, men de är då av naturliga skäl mer röda till färgen och humanistiska till ideologin.

Musikaliskt rör de sig vant och självsäkert i ett melodiöst hardcore-landskap där de allsångsvänliga refrängerna sitter lika träffsäkert som en högerkrok från valfri proffsboxare.  Med lika delar influenser av BAD RELIGION och västkustens skatepunk, som tidig hardcore som till exempel CIRCLE JERKS och 7 SECONDS skapar ANTI-FLAG en egen och välsmakande mix av blixtrande politiskt agiterande hc-punk.

Personligen tycker jag att de är bäst när de drar åt hardcore-hållet som till exempel i redan nämnda öppningsspår "Controlled Opposition" och i upp-till-kamp-dängan "Resist". I de mer melodiösa bitarna faller deras ilska över sakernas tillstånd lite, om inte till marken så alla fall till knähöjd. Men när jag hör briljanta låtar som "Broken Bones" vill jag bara handgripligen, och bokstavligt talat, kasta ut med huvudet före alla riskkapitalister, smygfascister och andra fähundar som besudlar vår, relativt sett, ganska väl fungerande demokrati. Eller varför inte citera Sven Wollter med det talande uttrycket "småljugande äggskallar". Upp till kamp...!

Officiell MySpace

Av: Simon Ellard
Publicerad: 2012-03-06