Visa skriven av
Visa i
ENSNARED - "s/t"
egen, egen, 2011

Det är tur att man kollar sina jackfickor efter att man har varit ute och roat sig. Den här kassettdemon låg i en jacka jag inte använt på ett tag och jag har ett svagt minne av att jag fått den tillstucken en blöt natt.

ENSNARED är GRAVEHAMMER med nytt namn och ny musikalisk inriktining. Denna trelåtars ångvältskross piskar på som den ska och öppnar upp för storverk i framtiden.

Vi snackar fortfarande old school death metal, men med en nyfunnen tyngd fast ändå snabbt då och då. Lagom snabba grindpartier så att tyngden bibehålls – det gillas. Rått och brutalt, precis som man vill att det ska vara. Getingsvärmsriff som skulle passat finfint på MORBID ANGELs "Altars of madness" men även ENTOMBED hörs mellan partierna. Dessutom svävar en osalig ande i ljudbilden av Cogumelo records på 80-talet. Jag har faktiskt inte direkt något att klaga på och ser fram emot fler inspelningar. Det enda skulle isåfall vara lite lustiga solon, då de både innehåller blixtsnabba tajta shred-explosioner och de värsta surbends jag hört på bra länge. Lite som att kunna springa men inte kunna gå.

ENSNARED MySpace

Av: Peter Jandreus
Publicerad: 2012-03-14