Visa skriven av
Visa i
IMPIETY - "Ravage & Conquer"
Pulverised Records, Sound Pollution, 2012

Med start redan 1990 har Singaporianska IMPIETY i och med ”Ravage & Conquer” lagt till sitt åttonde fullängdsalbum i katalogen. Ett antal medlemmar har under årens lopp passerat revy och ”Ravage & Conquer” utgör inget undantag. Två tredjedelar är nytt blod i laguppställningen; Både Dizaster (trummor, MHORGL, SHRAPNEL) och Nizam Aziz (gitarr) är nyinvigda exekutörer. Gitarristen/basisten/sångaren Shyaithan (a.k.a. Muhammad Ariffeen Deen) är den enda kvarvarande originalmedlemmen, tillika upphovsmannen bakom bandet. Förutom nytt manskap har inte mycket förändrats.

Trion lägger i stort sett allt krut på att återigen frambringa nedsvärtad death metal, med tydliga stråk av thrash metal av det utstuderat argsinta slaget som extra krydda. Återgången från att på, ”Worshippers of the Seventh Tyranny”, som enbart rymde en låt à 38.32 minuter, ha åttafaldigat antalet låtar med en sammanlagd speltid på 48.22. Vissa spår sträcker sig uppemot åtta minuter. Med färre och relativt sett kortare låtar följer också ett annat upplägg för låtstrukturer och arrangemang.

 ”Ravage & Conquer” visar uppenbara tecken på en betydligt större mognad och djupare insikt i musiken och komponerandet än tidigare. Över tjugo år på nacken ger naturligtvis utdelning, inte minst i form av rutin, teknisk kompetens och stabilitet. Man kan dock vara lugn över att IMPIETY är fortsatt lika explicit kaotiska i sitt brutala utförande. Med ett till lika delar gitarr- som trumdrivet upplägg levererar IMPIETY en skoningslös slagserie som man gärna vill få sig en omgång av igen och igen och igen. Som sista, avslutande låt, har Shyaithan och co. dessutom lagt in en cover på BATHORYs ”Sacrifice”, vilket ger en form av hyllning som avrundning på plattan.

Av: Lars Ekenryd
Publicerad: 2012-03-22