Visa skriven av
Visa i
A WHISPER IN THE NOISE - "To Forget"
Exile On Mainstream, Sound Pollution, 2012

Det är inte det lättaste att lyssna på något så tårdrypande stillsamt och vackert som A WHISPER IN THE NOISE (hädanefter AWITN) när tvättmaskinen gör sitt bästa för att vibrera sönder hela huset. Men skam den som ger sig. Utskicket från skivbolaget var så urbota långt och navelskådande tråkigt att jag sammanfattar informationen så här:

West Thordson växte upp mitt ute i ingenstans någonstans i Minnesota. I vuxen ålder flyttade han in i en gammal skolbyggnad där han vistats som barn. Där vandrade han ensam runt i de öde korridorerna om nätterna och börjde även komponera musik. Resultatet blev att AWITN bildades 2002. Flertalet konstellationer och tre album senare är Thordson nu i sällskap av violinisten Sonja Larson. Bandets fjärde release har fått namnet "To Forget" och Larson är nu en viktig del av den kreativa processen.  

Min ironiska inledning till trots så gillar jag verkligen det här. "To Forget" låter minimalistiskt, fruktansvärt vackert och stämningsfullt. Det måste höras för att förstås.

Det enda som tidigare har fått mig att känna detsamma är John Frusciantes (RED HOT CHILI PEPPERS) "To Record Only Water For Ten Days" och "Shadows Collide With People". AWITN gör musik att vara både ledsen och glad till. Du försätts onekligen i en mycket sorgsen sinnesstämning men samtidigt så uppfylls du av ett nästan gudomligt lugn. Det är för jäkla fint helt enkelt.

AWITN är väl inte ett band som vanligtvis platsar på Critical Mass men om du tror att du är för metal för att gilla det här så bör du tänka om.

Officiell MySpace

 

Av: Kristian Kotilainen
Publicerad: 2012-03-27