Visa skriven av
Visa i
IMPERIAL STATE ELECTRIC - "Pop War"
Psychout Records, Sound Pollution, 2012

Jag gillade THE HELLACOPTERS som bäst under perioden "Supershitty To The Max" och "Payin' The Dues" då de var skitig, ascool rock. Kort efter det var det ju väldigt tydligt varthän bandets inriktning tog sikte. Soundet blev mer och mer välproducerad, soft 70-tals rock. Inget konstigt med tanke på att KISS var ett av THE HELLACOPTERS favoritband. Även om jag gillade det skitiga ljudet mer så respekterar jag verkligen ett band som vet vad det vill och utvecklas - även om det innebär att tappa några fans på vägen.

Med IMPERIAL STATE ELECTRIC tar Nicke Andersson (ex-THE HELLACOPTERS om någon missat det) nyss nämnda sound vidare. Bandet släppte sin debut 2010 och är nu aktuella med nya vaxet "Pop War". Beväpnade med 10 klockrena pop-rock dängor, Anderssons sköna röst och ett mycket professionellt band i ryggen är IMPERIAL STATE ELECTRIC redo för att skörda nya framgångar.

Det är inte mycket som överraskar, istället lunkar det på i trivsam takt. Det finns väl inget som Nicke Andersson tar i som inte förvandlas till guld? "Pop War" är ett praktexemplar på hur svensk kvalitetsmusik sprider sig över världen. Personligen tycker jag bara att det låter lite för trivsamt. Samtidigt är det ju faktiskt ett riktigt bra album så jag känner mig kluven.

IMPERIAL STATE ELECTRIC är i skrivande stund ute på vägarna och fyra Sverigespelningar kvarstår att beta av. Kanske borde du lämna hemmets trygga vrå, gå ut på lokal, avnjuta en svindyr stor stark samt lite kvalitetsrock?

4 April – Uppsala, Katalin
5 April – Borlänge, Liljan
6 April – Örebro, Prisma
14 April – Stockholm, Strand / WWDIS
20 April – Tromsö, Blå Rock
21 April – Oslo, Parkteatret
25 April – Helsingfors, Tavastia
27 April – Västerås, Sigurdsgatan 25
28 April – Malmö, Debaser Malmö

Officiell webbplats

Av: Kristian Kotilainen
Publicerad: 2012-04-01