Visa skriven av
Visa i
YOUR DEMISE - "Golden Age"
SPD, Visible Noise, 2012

YOUR DEMISE är hardcore-punkbandet från Brighton som bildades 2005 och som idag knappt har några originalmedlemmar kvar. Inget helt ovanligt med det. Ändå är det många som har mycket att säga om gänget som idag onekligen låter en bra bit poppigare än vad de gjorde när de först satte igång.

Uttrycket ”sell-out” verkar ligga nära till hands för många kritiker medan andra menar att det inte är något fel med att sjunga melodiösa refränger och därmed få mer radiotid. Är ”sell-out” helt enkelt lika med framgång?

Skivan drar i vilket fall som helst igång med en låt som skriven för den populära märkesklädda hardcore-skaran. Det här kan man lätt slänga med händerna åt på det där coola sättet som Ed McRae gör i videon jag nämner längre ner.

För några år, och album, sedan experimenterade man med elektronisk musik. Likt många andra just då, skulle man kunna argumentera.

Idag ser man få spår utav detta och istället får vi en duett med sköra flickrösten Dannika Webber (EVAROSE) på Paper Trails, något som återigen är ett populärt drag om man ser till band som BRING ME THE HORIZON, ARCHITECTS och LETLIVE..

På tal om LETLIVE. och duetter hör vi även röstmästaren Jason Aalon Butler medverka på I’m (Not) The One. David Wood (DOWN TO NOTHING, TERROR) hjälper till på första singeln ”Forget About Me” och YOU ME AT SIX-sångaren Josh Franceschi på ”A Decade Drifting”. Så nog har gruppen coola vänner.

Andra singeln These Lights, må ha en omdebatterad och lätt skrattretande video (tar de sig själva på väldigt stort allvar eller driver de med hela genren?) men låten fastnar – och gillas.

Samma gäller A Decade Drifting, en låt som enligt mig har allt den behöver.

Ibland blir det dock för mycket av det goda. Ta Never A Dull Moment till exempel, där den nasala sången till och med går mig på nerverna.

Tur då att man inte drar ut på tiden, de 31:44 minuterna känns alldeles lagom för mig.

Omslaget till Golden Age är föreställer guld och diamanter och i häftet finns inte en enda bild på bandmedlemmarna själva. Kanske är det en hint till alla kritiker som gnäller om pengar och framgång, kanske inte, men om bandet faktiskt kommer att uppnå något av detta genom Golden Age band återstår att se. Min uppmärksamhet har det i vilket fall som helst.

Av: Bella Qvist
Publicerad: 2012-04-10