Visa skriven av
Visa i
HERRATIK - "Compromise Gone"
Battlegod Production, Border, 2011

Australiens största thrash/death metal band (tidigare kända under namnet ABORTUS) släpper här sitt fjärde opus, om man räknar med de två första plattorna som släpptes innan namnbytet. Australien är väl kanske inte den första nation man tänker på om man vill räkna upp namn inom den mer extrema metalen, men ABORTUS hade till och med jag hört talas om till namn innan jag fick denna platta i min hand.

Nu gör denna australiska tolkning av thrash/death metal inte mig speciellt imponerad, utan visar upp ett ganska förvirrat intryck. Det är varken originellt eller visar prov på intressant låtsnickeri, utan lämnar mig som lyssnare med en axelryckning och uttråkad min. För all del någorlunda välspelat, även om produktionen lämnar en del över till att önska, men framförallt är det extremt tråkiga låtar med total avsaknad av egen identitet.

När kvartetten (trummisen är tydligen bara en sessionmusiker) manglar på som bäst, som till exempel i "Filth In Numbers" och "The Fall", kan jag med lite god fantasi dra vissa paralleller till MISERY INDEX men australiensarna ligger ändå ljusår ifrån sina amerikanska kollegor. Istället låter det allt som oftast som en musikalisk motsvarighet till Kalle Anka. Serien är fartfylld och händelserik men sluten är oftast ganska poänglösa och tråkiga, och har du läst en har du i princip läst alla. Dessutom gömmer sig sångaren Jack White allt som oftast bakom illa valda effekter som till exempel i "Closed Book, Opened Wrist" där det låter som om han försöker spotta ut tandkrämen samtidigt som han sjunger. Lägg det ovanpå meningslösa och onödigt långa gitarrsolon som i "Talk So Much, Say Nothing".

Det enda positiva jag kan hitta på skivan är att den som helhet är kort och relativt intensiv. Med andra ord så går det tråkiga ganska snart över...

Officiell webbplats
Officiell MySpace

Av: Simon Ellard
Publicerad: 2012-04-16