Visa skriven av
Visa i
GRAVETY - "Into the grave"
Self-released, import, 2012

Kvintetten GRAVETY från Saarbrucken i Tyskland kallar sin musik för thrash'n'doom metal. Själv vet jag inte riktigt vad jag ska tro.

Visst, någon sorts återhållsam thrash metal finns i botten hela tiden. Ovanpå det har de sedan spridit ut lite mer heavy metal-aktigt beteende så som mer melodiöst lir och framför allt valt att använda "ren" sång. Det sistnämnda tilltaget är det som blir deras verkliga fall.

Musiken är för det mesta stolpig, förutsägbar och oinspirerad men det finns ett och annat coolt riff så helt åt helvete hela tiden är det inte. Om det inte vore för sången då...

Kevin Portz som håller i micken låter oerhört konstlad och fånig när hans något nasala stämma skuttar fram i vilda försök att inte stöta på toner som han inte kan hantera, och det finns rätt många sådana. För att komma undan med hedern i behåll borde bandet låta Gernot Gebhard (gitarr, sång) som fyller ut med lite growl här och där ta över sången helt istället. Inte för att growl alltid är bättre, inte alls, utan för att nästan allt är bättre än det som stackars Kevin håller på med.

Med starkare låtar och en bättre vokalist hade jag eventuellt kunna ta dem på allvar. I nuvarande tillstånd kommer inte GRAVETY i närheten av mina öron igen.

Officiell MySpace
Officiell Facebook

Av: Daniel Löfquist
Publicerad: 2012-04-20