Visa skriven av
Visa i
V/A - "G.G. Allin - Split-Prod Case #1"
Slaktmask Records, DFR, 2012

Nio band på demonivå tolkar lika många G.G. Allin-låtar. Bland sponsorerna till skivan hittar vi Medborgarskolan och med tanke på texterna som här reproduceras, är just det lite roligt.

Så, är det bra grejer? Pja, ni... kvaliteten varierar ordentligt. REBEL ROCKERS' rockabilly-version av "Carmelita" (som i sig var en coverlåt när G.G. gjorde den – den gjordes först av salige Warren Zevon) är riktigt hygglig. Därpå följer THE FUNDIAS med en cover på "Outskirts Of Life", och där är sången så falsk att... ja, vad fan, grabbar. Så där kan man väl inte låta på skiva heller?

HANBODIs ska-version av "Watch Me Kill" är småkul som koncept, men sången är, om än hyfsat tonsäker, totalt oengagerad. GOOD PRIORITYs SoCal-version av "Hanging Out With Jim" är godkänd. Även här skulle lite mer "tryck" i sången inte sitta fel. Kul gitarrmeckande, dock!

Felet med den här samlingen är att om man ska "covra" G.G. Allin måste man låta som att man menar... äh, fuck that shit; man måste mena det. Sången måste vara maxad i intensitet, oavsett om det handlar om USHC-sång eller dödsgrowl. Annars funkar det inte.

Nej, fan, detta är inte bra. Det mesta på denna samling är riktigt ordentligt dåligt, faktiskt. Sorry. Bättre lycka nästa gång och glöm inte att skicka ett ex, med texter, till Medborgarskolan.

Av: Claes Wiberg
Publicerad: 2012-05-05