Visa skriven av
Visa i
GRAND MAGUS - "The Hunt"
Nuclear Blast, Warner, 2012

Från att ha spelat tung heavy metal med starka doom-influenser har GRAND MAGUS mer gått över till att spela mer rak heavy metal. Detta tycker jag tyvärr är ett nedköp då deras egen kombination av BLACK SABBATH-riff och 80-tals hårdrock var lite unik, vilket nu med nya given "The Hunt" mer låter som en ren DIO/SAXON-hybrid. I och för sig mycket habilt utfört, men deras identitet har tyvärr förlorats något.

Det låter som sagt mycket DIO och SAXON som i första spåret "Starlight Slaughter", och ibland KISS som i "Sword Of The Ocean", eller varför inte MANOWAR som i "Valhalla Rising". Ja ni fattar vad jag vill komma, sammantaget är "The Hunt" en riktig hårdrockspärla men det låter inte riktigt GRAND MAGUS längre. Man har även med en episk ballad, "Son Of The Last Breath", som med sin inledande lilla folkmusikmelodi lätt hade platsat på valfri BATHORY platta, själklart i hans vikingaperiod menar jag då.

Annars är det titelspåret "The Hunt" som faller mig mest i smaken med sitt medryckande riff och slagkraftiga refräng. Som gjuten för att försöka sjunga med i, svinga en bägare med gyllengult mjöd i, och plocka ner en hel korg med äpplen till. Sammantaget har GRAND MAGUS snickrat ihop den perfekta förfestskivan, därom råder ingen tvekan, men jag kommer nog inte speciellt ofta spela denna platta när jag sitter själv på min kammare. Då blir det tveklöst deras tidigare material istället.

Officiell webbplats
Officiell MySpace

Av: Simon Ellard
Publicerad: 2012-05-14