Visa skriven av
Visa i
THE WAY OF PURITY - "Biteback"
WormHoleDeath, import, 2011

Likt en industridoftande ARCH ENEMY-klon pumpar THE WAY OF PURITY ut sin svavelosande death metal (nåja) på denna trespårs mini-cd. Och precis som Angela Gossow har bandet en kvinnlig sångare, Tiril Skårdal, med mer krut i stämbanden än en hel pluton av manliga growlare. Resten av bandet poserar på gruppbilden iförda rånarluvor och ståtar under tuffa artistnamn som Whitout Name, Jeffrey, Deathwish, Wallofdeath och Lostmyfaith och i bästa GHOST-anda vet ingen vem de är. Ja, förutom de själva då förstås.

Det om detta, men mer anmärkningsvärt är att de inte heller vill säga varifrån de kommer. Tiril kommer från Norge men sen ryktas det om allt ifrån tjeckiskt till svenskt ursprung för de övriga medlemmarna. Sen kan jag även nämna att Tiril har precis ersatts med Marja Panic på sång, men varför hon hoppade av har jag inte forskat vidare i.

Bandet påstår sig även stå för en blandning av vad jag tolkar som ett slags straight edge budskap men utan kryss på händerna då. Samtidigt består deras estetik av en soppa med blod, en korsfäst Jesus och ockulta symboler, och detta ganska svårbegripbara speglar sig även i musiken. Det spretar så att säga åt väldigt många håll och jag blir aldrig riktigt klok på vad THE WAY OF PURITY egentligen vill. Ibland är det taktfast maskinellt slammer och ibland tungt "stampa foten hårt i golvet" gung, för att sen övergå till en lite melodiös brygga/refräng.

Nej, jag blir bara förvirrad av deras förvirrade musik, och på så sätt har de väl lyckats på något förvirrat plan, men sammantaget ger mig deras musik bara en stor gäspreflex.

Officiell MySpace

Av: Simon Ellard
Publicerad: 2012-05-15