Visa skriven av
Visa i
HARDLINE - "Danger Zone"
Frontier, Cosmos Music Group, 2012

Bröderna Joey (gitarr) och Johnny (sång) Gioeli (båda från bandet med det fantasifulla namnet BRUNETTE) startade HARDLINE. Det var från början tänkt att Neil Schon (ex BAD ENGLISH, JOURNEY) skulle producera debuten men de hade så roligt ihop att han hoppade på tåget som gitarrist. Todd Jensen (David Lee Roth, Alice Cooper) anslöt som basist och Deen Castronovo (trummor) följde med Neil från BAD ENGLISH.

1992 såg debuten ”Double Eclipse” dagens ljus och framgången lät inte vänta på sig. Men efter några år så återförenades JOURNEY med både Neil och Deen och HARDLINE hamnade i malpåse. Men bröderna Gioeli gav inte upp utan tog upp tråden igen 2002 med albumet ”II”. Nu är det dock bara Johnny kvar i 2012 års lineup. Men med medlemmar från EDEN'S CURSE, U.D.O. och Mitch Malloy är laguppställningen komplett.

Och det är samma goda anda som tidigare som nu ”Danger Zone” släpps. Det är melodiöst, välspelat och ljudbilden är så välpolerad som sig bör. Johnny har sitt sköna rasp i rösten och sjunger helt klanderfritt och resten av bandet spelar suveränt. Musiken är definitivt inget nytänkande, men varför ändra ett vinnande koncept? HARDLINE håller riktigt hög klass och det är melodiös hårdrock när den är som bäst.

”Danger Zone” är totalt sett väldigt jämn och det känns som att många låtar skulle kunna bli en singel. För tillfället är inledningsspåret ”Fever Dreams”, ”Never Too Late For Love” och ”The Only One” mina personliga favoriter, men det ändras hela tiden.

Av: Magnus Ek
Publicerad: 2012-05-17