Visa skriven av
Visa i
WATAIN - "Opus Diaboli"
His Masters Noise, Sound Pollution, 2012

Sveriges ondskefullaste black metal legion WATAIN firar 13 år som mörkrets fanbärare. Det gör de genom att släppa "Opus Diaboli" – en 90 minuters live-DVD samt medföljande 2 CD's med den fulla konserten. Kalaset är inspelat på Münchenbryggeriet i Stockholm den 4 november 2011.

"Opus Diaboli" är en resa in i WATAINs värld och vi får en blandning av live-material (såklart), diverse obskyra klipp med vokalisten Erik Danielssons speakerröst, samt mannen i fråga berättandes om WATAIN, deras budskap och musik. Jag har personligen intervjuat Danielsson och han är en mycket skärpt, fokuserad man. Bandet vet vad de vill och det handlar inte om simpel underhållning, det är dödligt allvar.

Live-plattorna håller hög klass och innehåller 13 låtar (duh!). Det mesta kommer från senaste albumet "Lawless Darkness" men även från "Rabid Death's Curse", "Casus Luciferi" samt "Sworn To The Dark".

DVD'n är snyggt klippt och jag uppskattar att det är mer än bara livematerial då jag gillar att få "lära känna" bandet om man säger så. Dock känns 90 minuter lite väl kort, och en halvtimme ytterligare hade inte alls skadat. Frånsett det tycker jag att "Opus Diaboli" är välgjord sammanfattning av WATAIN till dags dato.

För att riktigt upskatta bandet måste du känna ilskan, hettan från elden och doften av blod. Se dem live om du får chansen – WATAIN är den äkta varan. Jag vet att många inte håller med mig, men smaken är väl som baken. De har ett driv i sin musik som jag finner mycket speciell. Fortsätt att hålla fanan högt och må jag känna doften av bränt grisblod snart igen!

Officiell webbplats

Av: Kristian Kotilainen
Publicerad: 2012-05-17