Visa skriven av
Visa i
GREAT WHITE - "Elation"
Frontier, Cosmos Music Group, 2012

GREAT WHITE har aldrig hört till de större banden. Jack Russell var den tydliga ljuspunkten, men han är nu borta ur bilden. Efter branden 2003 så fick dom sina 15 minuter av berömmelse, men inte för sin musik utan för en fasansfull katastrof. I dagens upplaga av GREAT WHITE finns ingen medlem kvar från 2003. Med andra ord är det ett helt nytt band. Och då kan man fundera om dom ens borde använda sig av namnet eller starta på ny kula med nytt namn?

Personligen tycker jag att de borde göra det senare. Men å andra sidan lär dom inte få något skivkontrakt med tanke på hur det låter, så det lär vara uteslutet. Även om rötter sitter djupt i den bluesbaserade hårdrocken så når dagens upplaga av GREAT WHITE inte ens upp till ytan. Den stora vita hajen är svältfödd och lär dö en långsam svältdöd inom kort, eller borde i alla fall.

”Elation” är inte bättre än ett hyfsat bra lokalband som spelar på den lokala puben eller pizzerian. Visst svänger det, det får jag i alla fall ge dem cred för, men låtarna är intetsägande och ja, fan ta mig rent av, tråkiga. Det händer inget speciellt och blir därmed också alldeles för slätstruket för min smak.

Av: Magnus Ek
Publicerad: 2012-05-21