Visa skriven av
Visa i
VÅLDSAMT MOTSTÅND - "Demo/promo 2012"
Eget, egen, 2012

Karlstadsgrabbarna i VÅLDSAMT MOTSTÅND är tillbaka med ytterligare en demo/promo. Jag recenserade deras förra inspelning "Wermland" i slutet av förra året – så det är med spänning jag nu följer upp det hela.

Tyvärr kan jag inte i skrivande stund hitta förra plattan att jämföra med. Jag gav "Wermland" en åtta i betyg – vet inte om jag kände mig väldigt generös den dagen eller om materialet nu är lite vekare? Denna fyraspårs EP går enbart under namnet "Demo/promo 2012", och det är fortfarande crustig punk grabbarna ägnar sig åt.

Inledande låten "Curse" river igång med blytungt röj och jag gillar när tempot dras ner då och då för lite mer "gung". "När De Döda Reser Sig" manglar på rakt igenom, finns inte mycket mer att tillägga. Bästa spåret är "Judas" med tuggande gitarr och fullt ös. Avslutande "Godnatt Tellus" är plattans långsammaste spår och känns lite seg tycker jag. Ljudmässigt låter det som sig bör när man talar om den här genren. Sången kunde vara lite mindre burkig, men så är det ju också en demo.

Jag vet inte... Jag får inte lika bra vibbar som jag fick av "Wermland". Det är långt ifrån dåligt, men heller inte speciellt upphetsande. Eller så kanske det bara är jag som är förvirrad? Ös på så får vi se hur det artar sig framöver!

(Inget omslag medföljde demon så bandets logga får duga den här gången.)

Officiell MySpace

Av: Kristian Kotilainen
Publicerad: 2012-05-28