Visa skriven av
Visa i
MASS MURDER AGENDA - "Bring The Violence"
Black Lodge, Sound Pollution, 2012

MASS MURDER AGENDA från Stockholm är som band en ganska färsk kreation och "Bring the violence" är dess debutalster. Medlemmarna själva är dock inga färskingar och har en solid bakgrund i band som FACE DOWN, CONSTRUCDEAD och KAAMOS.

Soundet bygger primärt på modern och tung aggro-thrash med starka inslag av hård EBM och industri. Effektiv användning av pampiga keyboards, körer och samplingar bidrar till ett hårt och mäktigt ljudlandskap. För det allra mesta är det bra tryck med mycket dubbla baskaggar och siktet framåt. Det finns en del idéer och element som återanvänds kanske en gång för mycket men riktigt tråkigt blir det aldrig.

I låtar som "Gagball", "Drawing flies" och "Never again" infinner sig en överraskande hitkänsla som får mig att tänka på PAIN. Detta även om MASS MURDER AGENDA är betydligt hårdare än sagda akts technohårdrock och Tristan Agdlers (ex-NIL) sång – ofta lätt distad – är avsevärt stabilare och intressantare än vad Peter Tägtgrens "rensjungande" röst är.

Härtill kommer sedan hårt pumpande stycken som "Man kill man" och "Piece of shit" med sina tungt gnidande riff och hamrande trummor.

Den enda riktiga bleman är balladen "One more day". Här plockas det in kvinnosång och tempot skruvas ner. Även om det är en genomarbetad låt tycker jag inte att den platsar med det övriga materialet utan tolkar dess närvaro mest som onödigt frieri till de som är mer vana vid mesigare och kommersiellare tongångar.

Av: Daniel Löfquist
Publicerad: 2012-05-29