Visa skriven av
Visa i
BLACK BREATH - "Sentenced to life"
Southern Lord, Sound Pollution, 2012

Det finns ett mänskligt behov av att kategorisera saker och där ställer BLACK BREATH till det en del. Att sätta bara en enda hatt på deras mangel går nämligen inte och samtidigt är det också den härliga blandningen som gör bandet så ruggigt bra.

På andra albumet levererar Seattle-borna tio hissnande ösiga och råa spår som gör det i praktiken omöjligt att sitta still. När raketer som "Endless corpse" och "Forced into possession" smattrar loss är jag oroväckande sugen på att klättra upp på bokhyllan och stage-diva vrålandes ner i parketten (för att det inte är någon här som kan fånga mig). Träffsäkra öppningsspåret "Feast of the damned" och titelspåret gör mig också full av energi och moshbenet rycker från början till slut. Faktum är att det gäller varenda låt på "Sentenced to life". Det är sannerligen "all killers, no fillers" här.

BLACK BREATHs sound tar de tre första ENTOMBED-plattorna (stark slagsida till "Left hand path" och "Wolverine blues", inte så mycket "Clandestine") och DISMEMBERs "Indecent & obscene" och gifter dem med stirrig d-taktspunk, dränker resultatet i hetsig crossover-thrash, kryddar ytterligare med svaga inslag av sludge och doom och kröner verket med en sångare som låter som en hardcorevokalist med Matti Kärki (DISMEMBERCARNAGE) och Marc Grewe (MORGOTHINSIDIOUS DISEASE) som främsta förebilder.

Resultatet är totalt partymangel med både tryck och tyngd. Det går inte att inte älska det här och att inte klämma på "Sentenced to life" vid varje tillfälle då jästa drycker och gott sällskap avnjuts vore rent tjänstefel.

Av: Daniel Löfquist
Publicerad: 2012-06-08