Visa skriven av
Visa i
SOLITY - "Booze, Blues And Broken Bones"
Demo/eget, Import, 2012

”Booze, Blues And Broken Bones” är inte det första jag hört med SOLITY. Deras singel ”Species 2.0” (betyg; 8) gav mersmak och nu kommer det i form av en fullängdare. Får jag höra vad jag har förväntat mig? Svaret är både ja och nej. Killarna har definitivt fått hår på bröstet och står självsäkert och bredbent i sina musikaliska utsvävningar. Om soundet har kopplingar till sydstatsbluesen och vilda västern (enligt bifogad text) vet jag inte men jag kan definitivt skriva under på benämningen Groove Metal. Anledningen är att jag tycker att SOLITY är så mycket mer än en sydstatstouch.

Det låter förbannat bra om ”Booze, Blues And Broken Bones”. Musiken är dynamisk och spretar lagom för att ändå hålla en röd tråd. Produktionen är helt ok för en demo eller liknande. Men jag skulle vilja höra låtarna producerade av en topp-producent med en maffig ljudbild, då hade den fått det där lilla extra och det hade troligtvis blivit en total succé. Jag tror bestämt att SOLITY har framtiden framför sig – och en ljus sådan. Jag skrev om ”Species 2.0” att den gav mersmak, det är likadant med denna platta, jag vill bara ha mer. De är faktiskt uppe och nosar på nästa betyg i stegen (8).

Nästa intressanta steg (för undertecknad) är givetvis att se hur bandet levererar live. För plattan är välspelad och nyanserad och låter som att det skulle mycket väl kunna bli ett energiskt framträdande om killarna tar tillvara på den nerv som finns på plattan.

Det är svårt att nämna favoritlåtar, det ändras hela tiden. Jag måste erkänna att ”Booze, Blues And Broken Bones” går varm i cd-spelaren. ”Never Enough” har ett gött driv, ”…The End” likaså men introt ”Gunslingers Kiss” zappas bort efter några lyssningar. ”Mind The Gap (Blackout)” har ett sånt skönt vibe i sig som får mig att avsluta med en sammanfattning; I Want More…

Av: Magnus Ek
Publicerad: 2012-06-13