Visa skriven av
Visa i
CRYSALYS - "The Awakening Of Gaia"
Wormholedeath / Dreamcell 11 , import, 2011

Oj! När jag första gången tryckte på play trodde jag att jag hade fått en ratad cd från THERION där de hade skenat i studion, höga på någon illegal svamp. Men bara en liten bit in på första låten inser jag att det faktiskt är den italienska kvartett som pressbladet vill göra gällande att det ska vara. Det framgår snart att detta gäng är så fulla på NIGHTWISH- och TARJA TURUNEN-komplex att det bara blir pinsamt.

Okej, jag har aldrig varit ens något  road av nämnda finnländska grupp och deras försök att korsbefrukta opera och symfonisk metal och med det sagt kanske inte denna recension blir fullt ut rättvis. Men faktum kvarstår, denna identitetslösa kopia gör mig nästan rosenröd om kinderna i sina försök att låta som sina uppenbara idoler. Visserligen är mina kunskaper om opera synnerligen begränsade men detta låter som mezzosopranen Malena Ernmans schlager-operapop där sångerskan Chiara Malvestitis arior fullkomligt skär sig i mina öron.

Finns det inget med denna skiva som är positivt kan man då undra? Nja, inte i min värld alla fall, men visst ska det sägas att det är habila musiker som spelar och nog är det välproducerat. Faktum kvarstår dock, denna skiva kommer jag aldrig att lyssna på igen.

Officiell webbplats

Av: Simon Ellard
Publicerad: 2012-06-25