Visa skriven av
Visa i
FASTKILL - "Bestial Thrashing Bulldozer"
Pulverised Records, Sound Pollution, 2012

”Bestial Thrashing Bulldozer” gavs ut redan förra året men då på BxTxHx:s etikett. Nu ger Pulverised Records ut denna thrashsmocka från Japan på nytt.

Med ett gällt skrik från vettvillingen Toshio Komori (sång) skjuter denna bulldoser iväg som en kryssningsmissil. Huruvida Toshio är en vettvilling i lika hög grad privat som han låter i sin roll som sångare låter jag vara osagt; faktum kvarstår dock att vokalisten tveklöst tillhör det mest energiska, hypermaniska och galna jag hört på väldigt länge. Tänker man sig Michael ”Olga” Algar (TOY DOLLS) på gränsen till nervsammanbrott, korsad med Schmier (DESTRUCTION) och John Kevill (WARBRINGER) samt ber denna sammansatta hybrid att gå upp i nästintill falsett och sjunga i thrash/speed metal-tempo bör man få en bild av Toshio.

Under loppet av 31.03 minuter förlöser Toshio tillsammans med gitarrduon Akihiro Ito och Jiro Mochizuki, basisten Suguru Ando och batteristen Kazuhiro Mochida (DISCONFORMITY) tio relativt korta men omistligt hetsiga örfilar, med refränger som ibland lockar till allsång men oftast enbart till whiplashframmanande headbangexcesser. Snabbt matade riff med förvånansvärt träffsäkra och inte överdrivet repetitiva figurer samsas med gitarrsoloutflykter som på ett stilfullt sätt surfar på en väv av frenetiska trum- och baskomp. Med Toshios röst som kompass rusar FASTKILL fram i ett skruvat inferno som låter helt sjukt, i positiv bemärkelse.

Brutal, primitiv thrash i höghastighetsformat med oldshoolstämpel är i sig inte unikt. I FASTKILLs fall har vokalisten Toshio med sin galna stämma dock ett avgörande inflytande på musiken, vilket gör FASTKILLs tredje fullängdare till ett album väl värt att uppmärksamma.

Japansk thrash har en tradition av att vara extraordinär och FASTKILL lever onekligen upp till förväntningarna. ”Bestial Tharshing Bulldozer” innehåller även en cover på låten ”Endless Game” av det japanska kult-thrash-bandet, NEGAROBO.

 

Av: Lars Ekenryd
Publicerad: 2012-07-01