Visa skriven av
Visa i
AFGRUND - "The Age Of Dumb"
Hammerheart Records, Sound Pollution, 2012

Om det inte vore för att NASUM återigen är på tapeten så hade jag nog kallat AFGRUND Sveriges hårdast grindande pluton. Bandets tredje platta "The Age Of Dumb" innehåller 18 låtar som klockar in på endast 26,5 minuter.

Allt rusar på i en hiskelig fart och den ena låten flyter ihop med andra till en (o)salig soppa. Det är onekligen svårt att recensera den här sortens musik. Jag gillar det - det är bara svårt att urskilja något specifikt att påpeka. Jag är själv ingen musiker så för mig att börja dissikera den tekniska biten är att ge sig ut på för djupt vatten. Välspelat, energiskt och jäkligt snabbt är det bästa jag kan komma på att skriva. Allra mest gillar jag när smattret saktar ner en gnutta och de mer moshiga/gungiga partierna kommer fram.

Musik som denna ska dock avnjutas live i en källare någonstans - gärna i en trång, svettig squat. Det är då den kommer till sin fulla rätt. Fans av genren kommer inte att bli besvikna. AFGRUND med "The Age Of Dumb" fortsätter att hålla den svenska grind-facklan brinnande.

Officiell MySpace

Av: Kristian Kotilainen
Publicerad: 2012-07-29