Visa skriven av
Visa i
DOWN - "Down IV Part I – The Purple EP"
Roadrunner, Warner, 2012

DOWN är ett av mina favoritband. Denna "supergrupp" av begåvade, blytunga musiker kan i mina ögon inte göra mycket fel. Nya släppet är betitlat "Down IV Part I – The Purple EP" och innehåller de sex spåren "Levitation", "Witchtripper", "Open Coffins", "The Curse Is A Lie", "This Work Is Timeless" samt "Missfortune Teller".

Jag började skriva den här recensionen som att jag var orolig för att DOWN skulle ha börjat bli gamla och bekväma (läs SOCIAL DISTORTION). Trots att jag lyssnade igenom EP:n ett antal gånger så tyckte jag inte riktigt att det var några låtar som stod ut från mängden. Lite väl trivsamt lunkar det på men utan slagkraftigare dängor som till exempel "Stone The Crow" eller "New Orleans Is A Dying Whore".

När jag sedan läste igenom vad jag skrivit samt jämförde med tidigare album så inser jag att jag hade fel. Det finns visst feta spår på den här plattan. Jag gillar bäst "Witchtripper" och "Open Coffins" men det tog ett tag innan de sjönk in. Dock sitter känslan kvar att det är nånting som saknas.

Däremot antar jag att det här bara är början. Med tanke på att titeln innehåller "Part I" så kommer nog mer att följa. DOWN är ett jäkligt grymt band men "Down IV Part I – The Purple EP" är inte deras starkaste alster. Det är fortfarande riktigt bra och jag tror inte att några fans kommer bli besvikna.

Officiell webbplats

Av: Kristian Kotilainen
Publicerad: 2012-09-16