Visa skriven av
Visa i
BULLET - "Full Pull"
Nuclear Blast, Warner, 2012

Man får ta BULLET för det de är. Det har jag gjort.

Jag tycker att de håller hög klass och att de visar var deras själar och hjärtan hör hemma. Det gör de även på ”Full Pull”. Riffen sitter där de ska och bandet har utvecklats lagom mycket för att inte tappa fokus på sin inslagna rock' n' roll-väg.

Så långt är allting bra men det är något som stör bilden. Till en början kan jag inte sätta fingret på vad det är som stör mig, men så kommer det smygande… det är sången.

Jag trodde personligen inte att sången var något som jag skulle anmärka på men den blir något enahanda och i vissa låtar smälter den inte samman med resten av musiken som en enhet, vilket den gjort tidigare. Det som tidigare gjort BULLET unika har på något sätt blivit deras akilleshäl eller begränsning.

Som jag skrev inledningsvis håller bandet hög klass och det är tack vare den höga lägsta nivån som de klarar sig med äran i behåll. ”Full Pull” är en riktigt bra rockplatta. Bandet har tagit sin musik till en ny plattform där de kan gå vidare till nya storverk och hitta nya vägar att utforska.

Det känns som att killarna har fått fram mer dynamik i musiken än tidigare. Jag måste erkänna att jag först var lite tveksam till förändringen men efter några lyssningar känner jag att det faktiskt är genialiskt och samtidigt nödvändigt för bandets fortsatta karriär.

Det är inte många band som klarar av att göra en resa utan att förlora sig själva. Det finns alldeles för många exempel på band som till och med raserat sin karriär på grund av att de ville experimentera med lite nytänkande. Den minan har BULLET inte ens gått i närheten av.

Inledande "Midnight Oil" är tungt gungande och den bygger upp stämningen inför resten av plattan. Genom "Running Away" sprids underbara ACCEPT-doftande melodier ur högtalaren. Rockiga "High On The Hog" är definitivt jämförbar med vissa låtar med Australiens storheter AC/DC medan det underbara tvåstämmiga gitarrsolot i "Rush Hour" för tankarna till tidigt åttiotal och JUDAS PRIESTs bästa stunder. Referenserna talar sitt tydliga språk. Men varför uppfinna hjulet en gång till när man istället kan få det bästa av allt på en och samma gång?

 

Av: Magnus Ek
Publicerad: 2012-09-18