Visa skriven av
Visa i
TWISTED SISTER - "A Twisted X-Mas – Live in Las Vegas"
Eagle Vision, Playground, 2012

Som en uppföljning till albumet “A Twisted Chrismas” från 2006 gjorde TWISTED SISTER även en spektakulär show i Las Vegas 2009. Med en repertoar bestående av välkända julsånger modifierade i hårdrockstappning, kompletterade med egna välkända hits, lyfter de medelåldriga  hårdrockarna julstämningen i Las Vegas till nya höjder. DVD:n ingick tidigare i ” From the Bars to the Stars 5-DVD Set” men släpps nu i kombinerad CD och DVD-utgåva. Märkta av tidens tand och inte fullt så rebelliska som under glansdagarna på 80-talet kliver originalmedlemmarna Eddie Ojeda (gitarr), Jay Jay French (gitarr), Mark Mendoza (bas) och A.J. Pero (trummor) in på scenen. De har en uppsyn som är allt annat än ”merry” denna glädjens och fridens tid när de mottar publikens jubel. Men Dee Snider (sång) kommer in på scenen klädd i tomtemundering, åkande på en släde dragen av ett fyrspann lättklädda damer och uppenbart entusiastisk med ett stort leende på läpparna. En entré som också blir startskottet på kvällens minnesvärda begivenhet. Ett unisont ”Ho ho ho, let’s go!” skanderas från både bandmedlemmar och publik och kvällens första klassiker med den uppmanande titeln ”Have Yourself A Merry Christmas” rullar igång.

Denna udda samling musiker som redan innan anammat en image snarlik det transexuella och glamrockiga blir i en Las Vegas-dimensionerad julkontext om möjligt än mer bisarr. Dee Snider stortrivs och de övriga medlemmarna verkar allteftersom även de trivas i rollen som julunderhållare. ”White Christmas”, ”Deck The Halls”, ”I Saw Mommy Kissing Santa Claus”, ”12 Days Of Chrismas” och flera andra omistliga julsånger får i TWISTED SISTER händer en minst sagt annorlunda framtoning, mening och innebörd. Även ”We’re Not Gonna Take It”, ”I Wanna Rock”, ”Shoot ’Em Down” och ”Come All Ye Faithful” tar sig annorlunda ut i en sjuk mix av julattribut, tingeltangel och sentimental julstämning.

Dee Snider som en bit in på konserten frigjort sig från sin tomtekostym är en i flera bemärkelser en skruvad representant för denna religiösa högtid. Inte desto mindre gör han och de övriga medlemmarna stilfulla tolkningar av julens hymner och ”soundtrack”. Albumet ”A Twisted Christmas” är TWISTED SISTER största framgång sedan 80-talet. Med mixen av julsånger och gamla hits är TWISTED SISTER på väg tillbaks in i rampljuset och att inte bara få höra denna bedrift utan även se spektaklet är i sig en lika skrämmande som underhållande upplevelse. ”A Twisted X-Mas – Live in Las Vegas” kan bli ett uppskattat inslag även i den svenska familjeidyllen, om inte annat som komplement till Peter Jöback, Carola och Christer Sjögren.

Av: Lars Ekenryd
Publicerad: 2012-11-06