Visa skriven av
Visa i
BLOODY HAMMERS - "Bloody Hammers"
Soulseller Records, Playground, 2012

"Bloody Hammers" har funnits i butik närmare två månader nu så jag är fullt medveten om hur sen den här recensionen är. Faktum är dock att nyss nämnda debutalbum är ett av 2012 års bästa plattor i mitt tycke.

Flummig retro-rock är kanske populärare än någonsin och North Carolina-bandet BLOODY HAMMERS gör ett spektakulärt jobb. Soundet, energin, plattans omslag föreställande en naken kvinna bärandes ett gethuvud - ja det är klockrent. Tänk BLACK SABBATH, ROKY ERICKSON och GHOST och du får ett hum om vad jag snackar om.

Precis som GHOST flirtar bandet vilt med det ockulta och även om BLOODY HAMMERS inte direkt lirar blytung musik så blir den krypande ljudbilden behagligt ondskefull. Som gamla klassiska skräckfilmer där de till skillnad från idag, visade så lite som möjligt, vilket ledde till att en stämning byggdes upp. En stämning som inga specialeffekter i världen kan mäta sig med.

Någon yttrade att trummisen måste vara stelopererad alternativt en trummaskin – jag älskar trumsoundet. Från första slaget i inledande "Witch Of Endor" till sista tonen i betydligt lugnare "Don't Breath A Word" sitter jag som klistrad vid högtalarna. Mitt absoluta favoritspår är "Black Magic" men ingen av albumets 10 låtar lämnar mig besviken.

Jag vill definitivt höra mer från BLOODY HAMMERS. Det kan bara gå framåt för de här grabbarna. Det känns skönt att upptäcka att än finns det hopp om livet. Fullständigt lysande på min ära!

Officiell webbplats

Av: Kristian Kotilainen
Publicerad: 2013-01-13