Visa skriven av
Visa i
SNAKESKIN ANGELS - "Follow The Snake To The Core"
Lake Of Fire, Sound Pollution, 2013

Ytterligare ett ockult heavy metal band... Den här gången är det SNAKESKIN ANGELS från Göteborg som är aktuella med albumet "Follow The Snake To The Core". Plattan släpptes redan 2010 som en promo men har nu fått en ansiktslyftning i form av ommixning och re-mastering.

"Follow The Snake To The Core" startar lite trevande men efter fjärde spåret – balladen "Nothing But Pain", känns det som att bandet rycker upp sig. Se det som ett live-gig då det tar lite tid att bli varm i kläderna antar jag.

Ljudmässigt tycker jag personligen att sången kunde ha lyfts fram lite mer samt varit kraftfullare. Faktiskt så hade jag gärna sett hela ljudbilden lite fläskigare. Å andra sidan så verkar jag vara den enda i världen som anser detsamma för KYUSS (som jag även kan dra paralleller till) och gud förbjude att man skulle yttra något annat än beröm för detta ökenband.

Trots denna kritik så låter ändå SNAKESKIN ANGELS grooviga, retro-rock rätt schysst. Jag gillar de "sjungande" gitarrerna och i sina ljusaste stunder så påminner vokalisten Kenneth Thunderbolt lite om Danzig. Eller kanske mera Ralf Gyllenhammar men ni förstår vad jag menar.

Band som SNAKESKIN ANGELS finns det ungefär sjuttioelva av i dagens läge så för att stå ut från mängden krävs det något extra. SNAKESKIN ANGELS är inte i samma klass som exempelvis GHOST och BLOODY HAMMERS, men det börjar lovande.

"Follow The Snake To The Core" kommer även att finnas tillgänglig på vinyl i en limiterad förstapress på 250 exemplar. Det gillar vi!

Officiell Facebook 

Av: Kristian Kotilainen
Publicerad: 2013-02-14