Visa skriven av
Visa i
HYPOCRISY - "End Of Disclosure"
Nuclear Blast, Sony Music, 2013

HYPOCRISY är ett av de största metalbanden Sverige har. Deras karriär har sträckt sig i över 20 år nu och grabbarna verkar knappast fundera på att tagga ner. "End Of Disclosure" är deras tolfte studioalbum och det låter som förväntat. Episka gitarrer och fläskig ljudbild.

Titelspåret börjar med ett typiskt HYPOCRISY-intro. Den här trion är ett av de få band inom denna genre som i mitt tycke kan använda syntar utan att det blir fjolligt. Tägtgren, Hedlund och Horgh är grymt tighta och samspelade och detta är en blytung och välproducerad platta. Konstigt vore det väl annars med tanke på att det är Tägtgren himself som har rattat spakarna i sin legendariska Abyss Studio. Fans kommer utan tvekan att känna igen sig och jag tror inte de blir besvikna.

"End Of Disclosure" låter jäkligt bra måste jag säga. Materialet är relativt jämnt men jag gillar de lite tyngre downtempo-låtarna mest, ”The Eye”, ”Hell Is Where I Stay”, ”When Death Calls” samt ”The Return” – som är det närmaste en ballad vi kommer. De här spåren "kryper" sig på dig om man säger så.

HYPOCRISY får mig att vara stolt över att vara från dala-skogarna och Sverige som har ett så bra metal-klimat. Grabbarna drar ut på turne med start i Stockholm i dag på releasedagen (läs 22 mars). Om allt går enligt planerna kommer en live-recension från Berlin att finnas här på Critical Mass snart. 

Av: Kristian Kotilainen
Publicerad: 2013-03-22