Visa skriven av
Visa i
DEVIL - "Gather The Sinners"
Soulseller, import, 2013

Vårat vackra grannland Norge har ytterligare en gång avlat fram ett fantastiskt band och namnet är DEVIL. De är aktuella med sin andra fullängdare "Gather The Sinners" och är ytterligare ett i raden av 70-tals-grooviga, flum-doom-konstellationer. Jag fastnade direkt när jag hörde titelspåret ”Southern Sun” för några veckor sedan.

Att avnjuta "Gather The Sinners" är som att spisa en gammal knastrig vinyl - jag får samma sköna känsla av glädje och morbid fascination som när jag som liten hörde TWISTED SISTERs "Stay Hungry" för första gången. Inget gemensamt ljudmässigt men ni fattar kanske vad jag menar? 

Visst, sångarens engelska uttal låter ganska amatörmässig men det gör inte så mycket. Musiken träffar rätt ändå. Det är något med DEVILs mörka, släpiga tongångar som går rakt in i hjärtat.

Ska man peka ut några höjdpunkter så lyssna på ”They Pale”, den mässande, akustiska "Lead Me Astray", "Ladies Of The Night", ösiga "Darkest Day" samt "Demons On Wheels". Dock är hela albumet så jäkla bra att jag inte gärna vill peka ut enskilda låtar. "Gather The Sinners" är ett guldkorn helt enkelt.

Albumet finns ute nu som CD, digital nedladdning samt såklart en limiterad upplaga på vinyl. Köp, stöd och njut.

Officiell webbplats

Av: Kristian Kotilainen
Publicerad: 2013-04-05