Visa skriven av
Visa i
V8 WANKERS - "Got Beer?"
Steamhammer, Playground Music, 2013

"Got Beer?" är frågan V8 WANKERS ställer sig – samt titeln på deras senaste platta. Redan där borde ni ha bildat er en uppfattning om hur tyskarna låter. Det är partyrock med ölmage och oljig jeansjacka vi snackar om.

"Got Beer?" är ett helt okej pilsner-drickar-soundtrack med schyssta riff nu när bikinisäsongen (förhoppningsvis) närmar sig men albumet lämnar tyvärr inget långvarigt intryck på mig. Faktiskt tycker jag att det låter ganska trist och vokalistens röst är lite väl Jello Biafra-darrig ibland. Visst, det finns några spår som sticker ut lite mer än andra men nja... I det stora hela är jag inte speciellt imponerad. Detta går säkert hem hos fansen men för mig känns V8 WANKERS som ett band i mängden.

Under avdelningen kuriosa vill jag tillägga att V8 WANKERS ibland uppträder under namnet V8 WIXXXER när de känner för att sjunga på sitt modersmål. Jag såg dem under deras tyska pseudonym nyligen och det hela förvirrade mig en aning. Nu är dock både jag och ni upplysta om hur det hela ligger till!

”Got Beer?” finns ute nu och du gillar kanske det här albumet mer än vad jag gör.

Officiell webbplats

Av: Kristian Kotilainen
Publicerad: 2013-05-03