Visa skriven av
Visa i
ASTA KASK - "Handen på hjärtat"
Kloakens Alt, Playground, 2013

ASTA KASK bildades för 35 år sedan i Töreboda. Mycket vatten har flutit under broarna men nu är de här med ett nytt album – "Handen på hjärtat".

Lite skeptisk var jag såklart men farhågorna var relativt obefarade. Snyggare och mognare låter det, konstigt vore det väl annars. Det är i texterna som det märks mest. Nu handlar det om Sverige – överviktens land och terror-hotet men fortfarande såklart med ett "upp till kamp" och "stå upp emot överheten"-budskap.

Det känns som att det är ganska få svenska punkband som kan åldras med värdighet. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är – kanske är det för att Sverige fortfarande är ett relativt bra land att leva i? Så pass att det inte riktigt känns trovärdigt för medelålders män att sjunga punk? Men jag vill inte tycka att det är så.

Även om "Handen på hjärtat" inte når hela vägen fram till mig så är det ett schysst album med flertalet svängiga låtar. "Världens räddaste land", "En bättre man", "Vredens barrikad", "Fredagsmys" och "Död åt er alla", är bara några höjdpunkter. ASTA KASK har fortfarande något att säga och det gillar jag. Det är skönt med folk som står fast vid sina ideal.

Officiell webbplats

Av: Kristian Kotilainen
Publicerad: 2013-06-13