Visa skriven av
Visa i
SHITFUCKER - "Suck cocks in hell"
Hell's Headbangers, Import, 2013

Vad gör man som band när det går upp för en att enkom musiken kanske inte räcker till för att bli uppmärksammad? Ett grepp som allt för många tagit till är att försöka chockera och/eller uppröra. Att det är precis den sortens grepp SHITFUCKER försöker koppla på lyssnaren är för mig ganska tydligt redan efter ett par låtar.

Musiken är ett ganska amatörmässigt hopkok av influenser från VENOM, MOTÖRHEAD, i viss mån tidiga BATHORY och lite banal punk anno tidigt åttiotal. För att verka häftigare än vad de är kryddas det hela med fräna låtar om sex, helvetet, kyrkogårdar och våld och gruppfoton där bandmedlemmarna, som alla tre ser ut att ha passerat fyrtio för länge sedan, visar könet och simulerar snusk med varandra. Alltihop kompletteras med ett skivomslag som anspelar på nazism och följdaktligen blivit förbjudet i Tyskland (vilket noga påpekas i det skrytiga följdebrevet).

Om de i alla fall vore häftiga ur musikalisk synvinkel hade jag kunna förlåta en del av barnsligheterna men i nuvarande form är SHITFUCKER mest pinsamma och ovärdiga mer av min tid.

Av: Daniel Löfquist
Publicerad: 2013-09-03