Visa skriven av
Visa i
THE END OF GRACE - "Lost In Transition"
Eget, Record Union, 2013

THE END OF GRACE bildades i slutet av 2012 i Göteborg. Efter några medlemsavhopp stod grundarna Sulan (ex-MAN.MACHINE.INDUSTRY/NOTHING DIVINE) och Jimmy (ex-MAN.MACHINE.INDUSTRY/ROAD TO REPENT) ensamma men fann då en vän i vokalisten Kriss Panic (ex-PANIC AREA). Kort senare var bandet ett fullskaligt femmannaband och gick raka vägen in i studio Fredman för att banda första EP:n "Lost In Transition".

"Lost In Transition" består av fem spår av jävligt välspelad, melodisk, metalcore med ett fett tunggung. Första spåret "Fist Face Bleed" (featuring Martin Westerstrand, ex-LOK/LILLASYSTER) inleder brutalt utan pardon och är tillsammans med "Metal Mulisha" de spår som står sig styvast. Hela "Lost In Transition" är en jämn balans mellan dödsgrowl och len skönsång och det är ingen hemlighet att jag anser att sistnämnda inte bör blandas med metal. Det underminerar liksom hårdheten.

På grund utav detta har jag fått bita mig i tungan för att vara objektiv och slutsatsen är att THE END OF GRACE är ett riktigt tajt band med stor hitpotential. Soundet och imagen är helt "rätt" i tiden och även om jag hade önskat att grabbarna höll sig till enbart growl så skulle jag bli förvånad om det inte tog fart för THE END OF GRACE.

Officiell Facebook

Av: Kristian Kotilainen
Publicerad: 2014-01-04