Visa skriven av
Visa i
ZOMBIE DESTRüKTION - "Tales of morbid mummification"
Self-released, Import, 2007

Det börjar bra med tungt riffande och solidt hamrande i "Braaains!" som snärjer mig med bra sväng, balanserad brutalitet och skönt rosslande gurgel. Det är också just detta som är stommen i Linköpingsbaserade ZOMBIE DESTRÜKTIONs death metal.

Det finns ingen direkt slagsida åt något, det riffas tungt ömsom det manglas, och ovanpå allting rosslar Cary B. Aaargh (jo, han kallar sig så...) på ett coolt men lite mumlande vis. En del melodiösare riff och slingor skymtas också titt som tätt, vilket ger den annars ganska likformade musiken mer djup.

Texterna är ett kapitel för sig och är ett hopkok av historier om pirater, mumier, ninjas och gammalt hederligt gore som är medvetet humoristiska. De är inte fullt lika fåniga som till exempel BIRDFLESHs lyrik, men glimten i ögat och en bra skopa med trams har de dock.

Tramset tar kommandot lite väl bra i "Mummified in Mexico" som börjar som ett fint stycke tung och manglig döds men sedan tråkigt nog urartar i ett helt onödigt death'n'roll-äventyr.

Bortsett det lilla snedsteget tycker jag att "Tales of morbid mummification" står sig väl som förstlingverk och jag tänker med spänning bevaka den här combon i framtiden.

Av: Daniel Löfquist
Publicerad: 2007-07-05