Visa skriven av
Visa i
JOB FOR A COWBOY - "Genesis"
Metal Blade, Border, 2007
Trodde jag fått en countryplatta i min hand, men ack så fel jag hade. Phoenixbandet JOB FOR A COWBOY sysslar ju med kraftfull och energisk dödsmetal och inte långtradarmusik. 

På sin debutplatta "Genesis" håller de inte tillbaka på något. Det är full gas från början till slut med bra growl och bakgrundssång.

Bandet tog sina första stapplande steg i 2003 och då var medlemmarna 15-16 år gamla. 2005 kom de med en sexlåtars-EP "Doom". Nu är de runt 20-strecket, men låter redan som rutinerade musiker. De har sedan starten haft ett intensivt spelschema och på så sätt byggt upp ett rykte som ett rykande hett lajvband. De har också gjort en Myspace-runda och lyckats göra sig ett namn. Till slut har det hårda arbetet rättvist belönats med ett skivkontrakt med Metal Blade Records.

Det tar ett tag att lyssna in sig och höra det unika i musiken, som är i samma liga som NAPALM DEATH och DYING FETUS. Men efter några lyssningar hörs de innovativa riffen och det snitsiga låtskrivandet. Trots att musiken är döds/extremmetall drar sig grabbarna inte för att lägga till lite atmosfäriska, klassiska övningar, vilket de ska ha en eloge för. För JFAC ligger framtiden inte annat än ljus.

Av: Ulrika Runesdotter Carlsson
Publicerad: 2007-08-15