Visa skriven av
Visa i
STORMWARRIOR - "Heading Northe"
Dockyard 1, Sound Pollution, 2008

Man kan lätt förledas att tro att tyska STORMWARRIOR är ett patetiskt MANOWAR-wannabe-band. Med vikingaskepp på omslaget och låttitlar som bl.a.: "Into the battle", "The revenge of asa lande" och"Ragnarök" så är det lätt hänt. När dessutom gitarr och trummor hanteras av killar med de fantastiskt fantasifulla namnen: Thunder Axe respektive Doomrider känns det som ett kalkonbetyg inte ligger långt bort, utan att ens ha hört på musiken. I pressreleasen omnäns också att bandet gjort sig kända för sin unika mix av "Metal anthems" och nordisk mytologi... Unikt var ordet

Nu är det som väl är inte riktigt så illa som först befarades. Ska man dra några paralleller till något annat band så ligger nog GAMMA RAY närmre till hands. Detta har sin naturliga förklaring i att Kai Hansen är något av en mentor och beskyddare för bandet.

Jag tror absolut på att Thunder Axe och hans kompisar har en framtid inom metalgenren. Det är ett bra platta som de svängt ihop. Låtarna håller och framförandet är snyggt och snärtigt. Detta är absolut något för den som har en "soft spot" för tysk hårdrock i allmänhet och Kai Hansensaktig rock i synnerhet. Men å andra sidan... Har man en laddning gamla HELLOWEEN i samlingen, så kanske man ändå väljer orginalet.

Av: Eric Eklund
Publicerad: 2008-02-28