Visa skriven av
Visa i
PSYCHOPUNCH - "Moonlight City"
Silver Dust, Sound Pollution, 2008
Om man, mot förmodan, någonsin vaknar upp en lördag utan att känna suget efter öl och luftgitarr så har jag i så fall hittat botemedlet. Nya plattan från PSYCHOPUNCH, "Moonlight City", är en adrenalinkick av guds nåde.

Efter en genomlyssning så känns det som om man blivit körd genom en flistugg. Tempot är högt och larmet är stundtals öronbedövande, men jösses vilken effektiv rensning av hörselgångarna! För den som inte har koll på PSYCHOPUNCH så kan man väl beskriva dem som HARDCORE SUPERSTARS punkiga kusiner.

Vanligtvis, efter den av recensionsobjekt tyvärr alltför ofta, stressiga genomlyssningen (snygg meningsbyggnad) så kan det ibland kännas som att låtarna "flyter ihop". Så skulle också fallet kunna ha varit med "Moonlight City". Framför allt med tanke på att de olika låtarnas arrangemang följer i stort sett samma mall och att tempot på låtarna inte varierar allt för mycket. Men faktum är att detta inte är alls något bekymmer. Det tog inte alls många lyssningar förrän några favoritlåtar börjad sticka fram. För tillfället är två av favoritlåtarna dels öppningsspåret "It remains to be seen" och dels "If you say so", där jag anar lite RAMONES-vibbar i refrängen. Och förresten, sista spåret, "Lay me down" är ju också en riktig höjdare.

Om man letar efter en platta till förfesten så är PSYCHOPUNCH med nya "Moonlight City" ett givet val.

Av: Eric Eklund
Publicerad: 2008-02-29