Visa skriven av
Visa i
PERZONAL WAR - "Bloodline"
AFM, Sound Pollution, 2008
Tycker inte det känns så längesen bekantskap stiftades genom fjärdeplattan ”Faces”, men vänder jag på den står det faktiskt 2004 på den. Ja, tiden går fort när man har roligt.

Skönt och höra att tiden som passerat har härdat tyskarnas fluffduniga thrash metal. Det finns fortfarande några stora felsteg mot melodisk metal utan substans, men samtidigt visar man upp en hårdare kant jag inte känt av tidigare i form av forcerande ”All sides black”. Andra tuffa favoriter är ”Infected voice” och ”Two borders” där den sistnämnda har gästinhopp av både DESTRUCTION-frontmannen Schmeir och SACRED REICH-gitarristen Wiley Arnett.

De ofta påkommande jämförelserna med METALLICA är inte helt galna påståenden. Men försök då föreställ er ett METALLICA anno 1991 som innehåller flertalet tvåtaktsstråk och schysta utdelningar av smattrande baskaggar. Ni kan ju gissa tre gånger också vem vokalisten Matthias ”Metti” Zimmer påminner om.

Förutom horribla avslutningsballaden ”Same blood” är ”Bloodline” är väl värd att kollas upp om man är inne på lite "softare" thrash metal.
Av: Fredrik Andersson
Publicerad: 2008-07-01