Visa skriven av
Visa i
PORTAL - "Seepia"
Obsidian, Sound Pollution, 2008

Hur gör man om man som band vill sticka ut och synas i dagens metal-scen? En väg man kan gå är att försöka skriva riktigt bra musik och på det viset visa vilket bra band man är. Eller så kan man göra som PORTAL från Australien: slänga ihop ett gäng usla låtar som mest låter som dissonant oväsen, proklamera att man är ett jättehäftigt death/black-band inspirerat av vampyrer, ockulta kuriositeter och skräckfilm, som kronan på verket köpa sig lite roliga hattar och sedan hålla tummarna för att någon ska tycka att bandet är kultigt och fräckt.

Detta är PORTALs debutalbum från 2003 som ofattbart nog återsläpps i år. Maken till skit har jag sällan hört och jag faller nästan av stolen när jag ser att det fått 86% som snittbetyg på Encyclopaedia Metallum. Ytterligare en anledning till att införa intelligenstest för alla som vill leka på internet. Har dessa människor ens lyssnat på "Seepia"? Jag fattar ingenting.

Det finns aspirationer att låta som Immolation korsat med mer svärtade influenser men när ingen i bandet kan spela och alla låtar består av samma surrande gröt av snubblande trumspasmer, grumligt mumlande och planlösa ackord som susar förbi faller allting ihop fullständigt. Ungefär en gång i sekunden frågar jag mig själv om detta egentligen inte är ett skämtband, men även om så vore hade jag inte skrattat för så här uselt får ingenting vara. Inte ens när det är på skoj.

Det finns ingenting här att bry sig om. Absolut ingenting. Glöm allt ni precis läst.

Officiell webbplats
Officiell MySpace-sida

Av: Daniel Löfquist
Publicerad: 2008-09-02