Visa skriven av
Visa i
URN - "Soul destroyers"
Dynamic Arts, Border, 2008

I egenskap av någon som älskar tidiga (vi snackar pre-1987 här) SODOM, DESTRUCTION och liknande fin old-school thrash är det omöjligt att inte dra på smilbanden åt finska trion URNs black/thrash-rens.

Ta en låttitel som "Black steel worship" i munnen och sug på den en stund. Fint som fan. Att det dessutom är en störtskön dänga gör saken ännu bättre. Samma sak gäller för "Strike of conqueror" som vinner ytterligare poäng i den gamla tyska skolan för dåligt engelskt uttal i refrängen.

Det finns inget nytt här egentligen dock. URN tar gammalt mangel som vi redan älskar, skruvar upp hastigheten en aning för att passa nutidens mer tempobaserade syn på vad som är hård metal och kröner verket med alla nödvändiga klichéer (elak logo, nitar, patronbälten, corpsepaint, etc.), och i fyra-fem låtar funkar det riktigt jävla bra. Men någonstans halvvägs igenom "Soul destroyers", som är tredje albumet i ordningen, börjar det bli lite tjatigt och jag börjar längta efter "Sentence of death" och "Expurse of sodomy" istället. Speciellt trött blir jag när rockigare och MOTÖRHEAD-aktiga arrangemang och riff börjar ta plats på ett sätt som inte alls passar in lika väl som det gjorde när VENOM gjorde samma sak.

Jag vill verkligen gilla URN jättemycket eftersom det verkligen kunde varit jättebra, men det är svårt när jag bara orkar engagera mig i hälften av plattans låtar. När det är bra headbangar jag glatt och gör hornen med högernäven, men andra halvan av tiden finner jag mig själv kanalsurfandes framför TVn utan en tanke på att jag nyss höll på att recensera en platta.

Av: Daniel Löfquist
Publicerad: 2008-10-20