Visa skriven av
Visa i
URFAUST - "Drei Rituale Jenseits Des Kosmos"
Debemur-Morti, Sound Pollution, 2008

Mörkt. Ambient. Mässande. Monotont.

Hysteriska, psykotiska skrik samsas med mer tonala, mässande strupljud (tänk MAYHEM-mässande) på denna mini-CD, som till sin musikaliska natur påminner en del om BURZUM, men med en noisigare och mer elektronisk framtoning - mer sönderdistat, mer oväsen, mindre strukturerat.

Dock är ljudbilden överlag ganska analog - den låter organisk, vilket inte alltid är fallet när elektroniska inslag nyttjas. Det råder inget överanvändane av olika musikaliska element - plattan är ganska minimalistisk, vilket gör att den... andas. Stämningen som frammanas blir jävligt depressiv och klaustrofobisk. Och nattsvart - som en svart katt i hispans kolkällare.

Som ni förstår är det ingen dussinpop det handlar om. Men om man har smak för mentalsjuka, monotona och kolsvarta ljudlandskap, så är "Drei Rituale Jenseits Des Kosmos" från holländska URFAUST klart intressant, om än inte perfekt - vissa partier lider brist på fokus, och lite mer reverb på trummorna skulle inte skada. Men jag rekommenderar ändå en genomlyssning. Musik att förlora förståndet till.

Officiell MySpace

Av: Claes Wiberg
Publicerad: 2008-09-10