Visa skriven av
Visa i
ZEBRAHEAD - "Phoenix"
Steamhammer/SPV, Border, 2008
Jag kan nästan se cheerleader laget från en amerikansk skola i sina minimalt korta kjolar och tajta toppar från valfri b-film, göra sin dans framför mig när jag lyssnar på ZEBRAHEAD´s nya giv, den sjunde i ordningen, "Phoenix". Det finns nog en och annan tonårstjej som dagboksskrivande drömmer om en eller flera medlemmar på sitt flickrum. Med det vill jag ha sagt att det lyser lite sockersöt pojkbands varning om ZEBRAHEAD. Det låter väldigt amerikanskt och då tänker jag på ganska radiovänlig highschool punk med drag från OFFSPRING och lite av våra egna MILLENCOLIN.

När jag tryckte på skivan för första gången trodde jag ca en minut in i första låten att det var ett ZEKE eller lite DWARVES influerat band, men insåg snart att jag hade bedragit mig rejält. Nej, utan den absolut största likheten finner man i LINKIN PARK med tillhörande rappartier, dubbla sångare, ska och lite samplingar.

Att ZEBRAHEAD gör medryckande och allsångsvänliga punkpoplåtar är inget som man kan förneka att de inte kan, och om någon rättvisa fanns så förtjänar ZEBRAHEAD minst hälften av LINKIN PARK´s berömmelse, men i mina öron blir det alltför välkammat och polerat (och alla rap får mig nästan att kräkas). Alla de där b-filmerna som utspelar sig på en amerikansk highschool flimrar förbi en efter en ju mer du lyssnar på skivan, och visst finns det en viss charm över dessa, men i min tekopp blir det alldeles för sötsliskigt.

Officiell Webbplats
Officiell MySpace

Av: Simon Ellard
Publicerad: 2008-09-12