Visa skriven av
Visa i
JESUSMARTYR - "The Black Waters"
Rusty Cage, Import, 2008

På senare tid har jag blivit angenämt presenterad för många intressanta och uppkommande Sydamerikanska konstellationer. Speciellt inom thrash metal som nu ligger i tiden. Men tro nu inte att JESUSMARTYR, som härstammar från Buenos Aires, Argentina, kränger någon barsk och halvt otight retro-thrash som många andra från denna kontinent.

Kvartetten har redan två plattor bakom sig och istället för att skrävla om att det opolerade 80-talet var bäst har man siktat in sig på att köra ett modernare stuk som låter väldigt mycket som en välblandad formel av MACHINE HEAD och HAUNTED där riff och tyngd är de centrala delarna. Klokt nog glömmer man inte av att trampa gasen i botten några gånger om så att det utgör en fin balans på det hela.

Jag gillar vad jag hör men vad som är något tråkigt med "The Black Waters" är att det låter alltför opersonligt och parallellerna med just de ovannämnda är för mig som oftast totalt oundvikliga. Nästan varenda gång jag snurrat igång "The Black Waters" har jag inte kunnat hjälpa börja sukta efter till exempel "The Blackening" istället.

Med detta menar jag inte att argentinarnas tredje fullängdare är dålig eller ointressant på något vis, för den håller utan tvekan. Jag önskar bara att det fanns en mer egen identitet över det hela.

Officiell Myspace

Av: Fredrik Andersson
Publicerad: 2008-10-12