Visa skriven av
Visa i
WE - "Tension & release"
Rodeostar, import, 2008

I några sekunder tror jag att det är RUTS "Babylon´s burning" som drar igång som öppningslåt men det inledande drivet släpper ganska snabbt och jag får istället lite SOUNDGARDEN-vibbar och (vilken bandmedlem det nu är som står för orgeln) har stundtals Jon Lord-influenser. Det gäller dock inte resten av materialet och det är faktiskt en lite väl splittrad platta. Det är också genomgående lite för ointressant sång för att det ska lyfta. Det funkar aningen bättre i popiga "That´s why" men lite snyggare melodier och mindre poänglöst skrän skulle dock sitta fint, det är ändå ingen rå/brutal musik det handlar om när WE trycker på distpedalen.

Ibland är de lite som ett norskt SOUNDTRACK OF OUR LIVES. Som kontrast har vi "Post millennium tension blues" som nästan doftar lite sleaze ala MÖTLEY CRUE under Dr Feelgood-eran medans "Freaks in the street" närmast är garagerock/psych.

Denna platta är otroligt nog deras 13:onde i ordningen och kanske de skulle satsa på att göra singlar för de håller inte riktigt hela vägen i fullängdsformatet.

Av: Peter Jandreus
Publicerad: 2008-11-10