Visa skriven av
Visa i
PHAZM - "Cornerstone Of The Macabre"
Osmose Productions, Sound Pollution, 2008

ENTOMBED anses av många ha "uppfunnit" death´n´roll, och med den utgångspunkten kan jag tycka att PHAZM spelar black´n´roll. Trion bildades 2003 och släpper här sitt tredje album "Cornerstone Of The Macabre" och faktiskt funkar det riktigt bra, det blir ett skönt gung och lite lagom skitigt sväng när fransmännen rockar loss.

Ibland låter det lite SATYRICON (tänk de senaste alstren) som t.ex. i låten "The Old Smell Of The Meat", och ibland låter det lite CELTIC FROST som i den lätt doomiga "Welcome To My Funeral". Mest konstig är ändå instrumentala låten "Strange Song" som inte är något annat än ett skumt countryplinkande. Det ger förvisso lite luft till skivan men känns mest felplacerad. Fan, man ska inte röka gräs när man spelar in, det blir oftast inte riktigt bra då. Annars så sticker låt sju "Mucho Mojo" ut mest där det låter lite som om VOLBEAT hälsat på och släpat med bandet till inspelningen av valfri Tarantino film. Black´n´country någon?
Andra lite skojiga låttitlar är introlåten "Love Me Rotten (Love Me True)" med sitt lite stompiga trumspel, och "The Worm On The Hook" med sitt rätt tunga men även lite stirriga riffande.

Bästa låten är redan nämnda "Welcome To My Funeral" som verkligen byggs upp och lyfter dig ur soffan mot slutet. Men som helhet ger albumet ett lite för ojämnt intryck för ett högre betyg. Sammanfattningsvis vill jag ändå rekommendera plattan, det för det är helt klart annorlunda och ganska kaxigt mot mycket annat i genren.

Officiell webbplats
Officiell MySpace
Osmose Productions

Av: Simon Ellard
Publicerad: 2008-11-12