Visa skriven av
Visa i
INNOCENT ROSIE - "Bad habit romance"
Swedmetal, import, 2009

Låt mig först säga detta:
Det är kul när det dyker upp sleaziga rockband som lyssnat mer på SKID ROW, ROLLING STONES, NEW YORK DOLLS och GUNS N' ROSES än på POISON. INNOCENT ROSIE har bluesrötter i sin rock, och det är man inte direkt bortskämd med bland dagens råckenråll-debutanter. Faktiskt är det så att... det här emellanåt är mer rock 'n' roll/hårdrock än sleaze. Trots bandnamnet och skivtiteln.

Sedan vill jag säga det här:
INNOCENT ROSIE är inte hundra ännu. Det finns ingen riktig, säg, "Rocket queen", "Pills" eller "Out of line" på den här plattan... men det finns avgjort mer avancerat rockmusicerande här än vad som är standard på sentida smutsrock-vax, och jag tackar och tar emot. Velade mellan en sexa och en sjua i betyg ett tag... jag är lite småtrött på all ny-sleaze nuförtiden; finns för många skitband i den svängen, nämlich... men vad fan, det får bli en sjua här. De här killarna lirar inte i gärdsgårdsserien - "Bad habit romance" är ingen rutten hej-vi-har-stora-frisyrer-men-har-inte-spelat-så-länge-inspelning, så jag känner mig manad till generositet! Som Homer Simpson i all sin outsägliga vishet sade: "generositet är ju en 'natural high', precis som långpromenader i naturen och thinner".

Som avslutning tänkte jag säga följande:
Är helt övertygad om att grabbsen kommer att prestera än vassare i framtiden. Tips till nästa gång: lite skramligare ljudbild, tack. Med det menar jag inte mer dist på gurorna - det är jävligt Izzy Stradlin-schysst att ni har kört mycket med halvfjång på disten, istället för att blåsa på maximalt (en rockgitarrist som spelar utan maxdist är oftast en rockgitarrist som faktiskt kan spela just rock - det är inte helt ovanligt att metalgitarrister försöker fejka att de behärskar rockgitarr, och då kan man ge sig fasen på att de öser på med dist för att maskera att de är just metalgubbar och inte rockmusiker!). Nope, tänker mer på... ja, lite mer reverb och punk över ljudbilden på nästa platta, okej? Aningen för klinisk ljudbild här, även om det är bra rattat (erkännes; det är en smaksak).

Som special-sista avslutning säger jag: kör för allt vad tygen håller, och ge inte upp!

Officiell MySpace

Av: Claes Wiberg
Publicerad: 2009-02-12