Visa skriven av
Visa i
PESTILENCE - "Resurrection Macabre"
Mascot, Border Music, 2009

Hm, hm, samt hm.

PESTILENCE anno 2009? Trodde först att skivbolaget skickat något osläppt med antingen CANNIBAL CORPSE eller DERANGED. Det knepas och knåpas i riffen, och de disharmoniska harmonierna låter väldigt mycket som de där som ovan nämnda band gärna nyttjar. Möjligen rensar C.C. lite oftare - mer trumsmatter på högvarv i deras tält, alltså - och... ja, kanske är jag inte helt rättvis. Det finns bara så många sätt man kan flå en firre på, och band som manglar tekniskt zombierens liknar oftast varandra på ett eller annat sätt.

Men faktum kvarstår: jag tänker på andra band än just PESTILENCE när den här slinker än hit och än dit i CD-spelaren.

Därmed inte sagt att det är dåligt - det är det inte. Den här rackabajsaren har snurrat ett antal gånger i skrivande stund, och den är faktiskt helt okej. Men faktum kvarstår: det som drar ner betyget ett snäpp är att "Resurrection Macabre" låter aningen opersonlig vad gäller 1) låtskrivande (jag vet att gitarristen/vokalisten Patrick Mameli är en gammelräv i svängen, men jag tänker lik förbannat lite väl mycket på andra band när jag lyssnar på det här vaxet), och 2) sången, som verkligen låter som "dödssång typ 1A". Lite mer hysteri i kraxandet skulle inte skada.

Att skivan påminner aningen för mycket om andra band klargörs om inte annat av de tre bonusspåren (dyker väl upp på jappeutgåvan eller något, antar jag), som är nyinspelningar av gamla stänkare. De låter i mina öron mer egensinniga. Och är snäppet roligare att lyssna på.

"Resurrection Macabre" funkar för mig - men inte en måste-ha-till-varje-pris-platta.

Officiell MySpace

Av: Claes Wiberg
Publicerad: 2009-04-14