Visa skriven av
Visa i
WORLD BATTERING - "The Devastation... Of Mankind"
egen, egen, 2009
Med en svidande lavett som får nacken att gå ur led och som kommer att lämna ett rött handavtryck på kinden i dagar efteråt, sparkar Södertäljebandet WORLD BATTERING igång sin debut-ep "The Devastation... Of Mankind", som med ett ettrigt, medryckande och jävla aggresivt gitarriff i introlåten "Blackout" åstadkommer, kanske inte en blackout, men alla fall ovannämnda effekt på dig som lyssnare. Sen fortsätter kvartetten att bitchslappa dig rödflammig i ytterligare fyra låtar som alla är var och en för sig riktiga pärlor som kommer att åsamka mig fysisk smärta många, många gånger till.

Det som verkligen faller mig på läppen är det energiska drivet som de lyckats få fram och som får låtarna att explodera likt en överhettad tryckkokare. Det är inte många sekunder som man drar ner på tempot, utan att det för den skull blir enformigt, och när man väl gör det som i början på "Lunar Mayhem" är det bara för att invagga dig i falsk trygghet och sedan med full kraft lappa till dig över den andra kinden och/eller skinkan. 

Det idag två år gamla bandet påminner lite om t ex BLOODBATH fast med ett mer tydligt thrash-anslag i sina kompositioner. Hur som helst så är detta tillsammans med TORTURE DIVISION det bästa inom svensk death metal som jag har hört i år. (Tack till Skägget och bror för ep´n, men skicka med en kylande ispåse nästa gång så jag kan badda mina ömmande kinder och skinkor...)

Officiell MySpace
Av: Simon Ellard
Publicerad: 2009-05-24