Visa skriven av
Visa i
OPTIMYSTICAL - "s/t"
Avenue of Allies, Sound Pollution, 2009

Detta borde ju passa mig som handen i handsken men dessvärre låter det som att de hade behövt förbereda sig mer innan de började spela in för på det stora hela känns det som ett hastverk. Ljudet är för mycket av digitalportakaraktär för att det ska hålla fullt ut, sången undantagen. Olika trumljud på olika låtar förstärker bilden av en budgetinspelning vilket inte direkt gynnar musik ur genren melodiös halvpompös hårdrock. Ibland är sången dessutom mer än lovligt sur vilket blir bisarrt till denna i vanliga fall så perfekta och tekniskt briljanta musik. Faktum är att det bara funkar i refrängerna hos de låtar med maffiga körer, vilka för tankarna till Yngwie Malmsteen. Den mannen skulle förvisso aldrig nöjt sig med en sångare som då och då får en att utbrista: men…. varför tog han just den tonen just där?

Gitarrsolona är även de lite väl märkliga på sina ställen och låter ofta lite för mycket Kalle Anka-effektpedal för att passa in. Låtmässigt är det inget som direkt sticker ut och ställer man det brevid den lite sunkiga sången finns det inget som kan kompensera bristen på starka låtar och ett fullgott sound.

Helt uselt är det dock inte och hade det presenterats som en demo hade jag förmodligen skrivit att det är ett väldigt lovande band med en lysande framtid.

 

Officiell webbplats

Av: Peter Jandreus
Publicerad: 2009-08-12